הבנק הערבי ישראל הוקם באמצע המאה הקודמת במטרה להעניק שירותים פיננסיים לאוכלוסייה הערבית הגדולה, תוך כדי התחשבות במאפיינים התרבותיים הייחודיים שלהם. בשנות ה-70, נרכש הבנק על ידי בנק לאומי וסניפים חדשים רבים נפתחו בישובים הערביים השונים ברחבי ישראל והגדה. לבסוף, בתחילת שנת 2016, לאחר מספר פרשיות משפטיות, אושר מיזוג סופי של הבנק הערבי ישראלי אל תוך בנק לאומי.
כיום, השירותים הפיננסיים ללקוחות הבנק מוענקים מסניפי בנק לאומי השונים, כאשר גם הפעילות בענף המשכנתאות הועברה באופן מלא. אולם, סניפי בנק לאומי אשר נמצאים בלב אוכלוסייה ערבית עדיין לוקחים בחשבון את הצרכים של המגזר ומתחשבים בהבדלים סוציו אקונומיים, דתיים, תרבותיים ועוד.
מסלולי הלוואות משכנתא של בנק ערבי ישראלי
בנק לאומי הוא אחד משני הגופים הפיננסיים הגדולים והמוכרים בישראל ולרוב נמצא בחזית מבחינת התפתחויות פיננסיות, שיפורים טכנולוגיים, שירות לקוחות וחידושים בענפים שונים. מסלולי המשכנתאות שמציע הבנק הערבי ישראלי דרך בנק לאומי הם רבים, כאשר חלקם זמין גם דרך הבנקים האחרים והחלק האחר הוא ייחודי לבנק לאומי. ההמלצה היא לבנות תמהיל שיהיה מורכב ממסלולים רבים – מהלך אשר יאפשר ללווים הפוטנציאליים לפזר סיכונים ולהיות מוכנים לכל תרחיש. נסקור מספר מסלולים פופולאריים אשר מוצעים ללקוחות.
- משכנתא צמודה לעוגן מק"מ – במקרה זה, התשלומים החודשיים של הלווה צמודים למחיר של מלווה קצר מועד – נייר ערך אשר מונפק על ידי המדינה ומבטא בעצם את הריבית חסרת הסיכון במשק. עדכון הריבית נעשה פעם אחת בשנה, כאשר בנקודה זאת ניתן לפרוע את המשכנתא או לבצע מחזור ללא קנס יציאה.
יש לציין, כי אפיק זה נכנס תחת המגבלה של בנק ישראל עבור מסלולים עם ריבית משתנה, כך שלא ניתן לקחת סכומים הגבוהים משליש של המשכנתא כולה.
- משכנתא צמודה לריבית הפריים במשק – מסלול זה נחשב לאטרקטיבי למדי עבור לווים רבים וזאת בגלל הריבית ההתחלתית הנמוכה שלו ביחס למסלולים האחרים והגמישות שהוא מעניק ללקוחות (ניתן לעשות פירעון מוקדם או מחזור משכנתא מידי חודש). אולם, צריך לזכור כי קיימים סיכונים משמעותיים שיכולים ליצור בעיות בהמשך – מדד המחירים עולם לטווח ארוך ואילו לריבית הפריים יש נטייה לעלות בצורה דרסטית תוך זמן קצר.
- משכנתא צמודה למט"ח – במסגרת מסלול זה, ההחזרים החודשיים של המשכנתא, כמו גם החוב הכולל, תלויים בשינויים המתרחשים בשער החליפין של השקל מול המטבע הזר (אירו, דולר, ין יפני ועוד). לדוגמא, אם השקל מאבד מערכו 2% מול הדולר, הרי שחוב המשכנתא של הלווה יהיה גבוה יותר ב-2% (בחישוב שקלי).
לא קשה לראות, כי המסלול הוא מסוכן למדי בגלל התנודות החדות שיכולות לקרות בשער החליפין מידי יום, כך שהוא איננו מומלץ עבור לווים שמקבלים שכר חודשי בשקלים. מבקשי הלוואה אשר הכנסתם העיקרית היא במטבע זר, לעומת זאת, יכולים למצוא את המסלול הזה כאטרקטיבי למדי וזאת בגלל שהם אינם חשופים לשינויים בשער החליפין. מבחינתם אין משמעות לפיחות או התחזקות של השקל, כך שהם יכולים לבחור באפיק זה וליהנות מריבית אטרקטיבית.
הלוואת הדיור במסלול זה הינה צמודה לריבית ליבור הבין בנקאית, כאשר נקודות עדכון הריבית יכולות להשתנות בהתאם להעדפות האישיות של הלווה והסיכום עם הבנק. בכל נקודת עדכון ישנה אפשרות לפרוע את ההלוואה בצורה מוקדמת ללא תשלום קנס יציאה.
אנו בפורטל מאזן משכנתא שמנו לנו למטרה לקשר בין גופים בנקאיים שונים אשר מציעים את המסלולים המשתלמים ביותר לנטילת משכנתא בישראל לבין הלווים הפוטנציאליים שמעוניינים לרכוש דירה בקרוב. יש לציין, כי פנייה לאנשי מקצוע ויועצים חיצוניים, אשר עוסקים בתחום המשכנתאות, יכולה להוביל להוזלה משמעותית של העלויות לטווח ארוך.
במידה ואתה מעוניין לרכוש דירה ולקחת משכנתא בתקופה הקרובה, אנו מזמינים אותך לפנות אלינו ולחסוך זמן וכסף בטווח הארוך. כל מה שעליך לעשות זה להשיא את פרטיך האישיים בעמוד זה ואנו מבטיחים שהנציגים הטלפוניים שלנו יחזרו אליך בהקדם האפשרי.